Citaat van de dag | 0723

Bij de bouw van ict-systemen gaat het niet alleen in de uitvoering mis. Ook de aan­sturing, de begeleiding vanuit de opdrachtgever, leidt regelmatig tot verwarring. Haye Mensonides, voormalig directeur publieke sector voor softwarebedrijf Logica, was betrokken bij ict-­projecten van uitkeringsinstantie UWV. In zijn verhoor door de commissie-Elias schetste hij een spiegelpaleis. ‘Je verwacht dat aan zo’n project mensen meewerken die al tien tot vijftien jaar bij het UWV werken en die de organisatie kennen. Het verbaasde mij echter dat daar vooral mensen werkten die ook van buiten ingehuurd waren.’ En dat waren er niet twee of drie, maar ‘wel honderd’. ‘Je denkt dat je met de klant zelf te maken hebt.’ Maar dat was vrijwel nooit het geval.

De Groene: ‘Gezellig samen falen
Waarom ICT-projecten bij de overheid steevast te duur uitvallen’


[x]#11937 fan donderdag 23 juli 2015 @ 13:48:54