Theo Kars [1940 – 2015]

Overleden eerder deze week, Theo Kars. Kreeg slokdarmkanker en had geen zin de slopende behandelingen te ondergaan die zijn leven nog hadden kunnen rekken.

Kars’ boeken hadden altijd iets dat me aantrok, terwijl de te parmantige ijdelheid van de auteur ook steeds weer maakte dat ik hem nooit helemaal verdragen kon.

Er klopt iets niet aan de boeken van Theo Kars. Maar ergerlijker is nog dat me nog nooit is gelukt om te formuleren wat dan precies.

Al ontstaat die ergernis waarschijnlijk alleen omdat ik Kars wel mag — zo’n conclusie kan een ervaren lezer trekken na het intieme contact met een auteur dat diens boeken brengen — en ik daarom graag zou zien dat hij wat beter schreef dan hem blijkbaar lukt.

boeklog over Theo Kars


[x]#12115 fan zaterdag 14 november 2015 @ 12:11:14