Citaat van de dag | 0106

De VVD begon deze periode met 41 Kamerleden. Drie traden af om integriteitskwesties. Johan Houwers (hypotheekfraude), Matthijs Huizing (rijden onder invloed) en Mark Verheijen (declaraties). Houwers eiste later zijn zetel weer op, waarna de VVD hem royeerde. De VVD-fractie telt nu dus 40 leden. Houwers stemt wel vaak mee met de VVD, want zolang het kabinet blijft zitten, kan hij aan zijn zetel blijven plakken. Dit fenomeen wordt wachtgeldstemmen genoemd. De VVD krijgt daardoor ook vaak steun van andere eenlingen in de Kamer, zoals Roland van Vliet (ex-PVV), Norbert Klein (ex-50Plus) en zelfs van het ex-PvdA duo Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk. Voor veel VVD’ers geldt hetzelfde. Een verkiesbare plek zit er waarschijnlijk niet meer in, dus rekken ze hun verblijf op het Binnenhof door braaf de partijlijn te volgen. […]

‘Veel losse flodders, weinig inhoud: wat er misgaat bij de VVD’


[x]#12207 fan woensdag 6 januari 2016 @ 12:13:05