Strava iii
Te fietsen | week 03

De cijfers die Strava over zijn klanten beschikbaar stelde dit keer gaven iets meer informatie dan die van vorig jaar. Naast de gemiddelde snelheid van de gebruikers, en de gemiddelde afstand per rit, werd namelijk ook getoond hoe veel deze fietsen in een jaar.

En die jaartotalen vind ik nogal laag.

Terwijl ze voor Nederland nochtans niet wezenlijk anders liggen dan voor België, of het Verenigd Koninkrijk. Mannelijke Strava-gebruikers rijden zo’n duizend kilometer in het jaar. Waarbij er ook profwielrenners zullen zijn die 30.000 kilometer rijden, en aan het andere eind mensen die de dienst misschien éen twee keer proberen en dan nooit meer.

Die kleine duizend kilometer wordt dan verreden in vijftien, zestien ritjes. Dat is iets meer dan een kwartaal lang ieder weekend een keertje; gezien de gemiddelde ritafstand.

En ik denk vooral daar van op te kijken. Dat minieme aantal ritjes. Die dan toch gecombineerd zijn met de drang om alles daarover vast te willen leggen. Daar begrijp ik heel veel niet aan.

Niet dat ik mijn manier van fietsen heilig moet verklaren. Maar voor mij is een dag niet gefietst ook bijna al meteen een verloren dag. De vier dagen van wegen vol met ijzel van de week waren een straf; want daardoor werd me huisarrest opgelegd.

Ook zal ik nooit aan de Strava willen, alleen al omdat het idee permanent een peilzender op zak te hebben mij niet aangenaam is.[x]#12214 fan zaterdag 9 januari 2016 @ 12:54:44