Citaat van de dag | 0122

Dat Bram Moskovicz jarenlang als een halve mafioos door het leven ging, fiscaal fraudeerde en zijn cliënten oplichtte is niet zo heel verrassend, dat hij intussen haast wekelijks kon aanschuiven bij ‘kritische’ journalisten van nette omroepen, omdat hij hun programma’s kijkcijfers bezorgde, dát is schokkend. Dat bevlogen wereldverbeteraars als Tineke Netelenbos en Gerrit Zalm glunderend hun fiat gaven aan een gedoemd spoorwegproject, tja, het zijn politici, maar dat de volle omvang van die catastrofe tien jaar lang aan het oog onttrokken bleef, dat is de ware ramp. Zo wordt door elk skelet dat in Den Haag ratelend uit de kast komt vallen het bange vermoeden bevestigd dat politieke journalistiek tegenwoordig vooral een vorm van medeplichtigheid is. […]

Jan Kuitenbrouwer, ‘Weg met de politieke journalistiek’

ziet ook mijn dossiers in media res en media in crisis


[x]#12240 fan vrijdag 22 januari 2016 @ 09:30:53


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden