Citaat van de dag | 0211

Barack Obama zegt wel eens iets serieus. Lange speeches over moeilijke onderwerpen als ras of islam, inhoudelijke gesprekken over gezondheidszorg. Mark Rutte, die ginnegapt wekelijks een beetje met journalisten over zijn eigen nietszeggendheid — ja, wat heeft die man een heerlijke zelfspot hè — en geeft een paar keer per jaar een interview waarin hij diezelfde nietszeggendheid nog eens in de plechtige karikatuur van een regeringsleider giet. En als hij wel eens naar de Tweede Kamer moet is het om de zachte palmen van zijn handen op te houden die ook bij de laatste affaire weer zo per ongeluk expres brandschoon zijn gebleven.

Mark Rutte zegt nooit iets van enige betekenis. Nooit.

Kustaw Bessems, ‘Grapjes’

Nagekomen mededeling: Micha Wertheim’s vooruitblik was beter.


[x]#12280 fan donderdag 11 februari 2016 @ 10:05:48


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden