Citaat van de dag | 0323

uiteindelijk kunnen ze er niet aan ontkomen te constateren dat natuurwetenschappers en vooral ingenieurs om de een of andere reden (karakter, de opleiding, of de wereld om hen heen) ‘iets’ hebben dat deze mensen in de gewelddadige radicale richting duwt. Hun verklaring daarvoor is enerzijds dat ingenieurs (en in mindere mate bèta’s) qua karakter en opvattingen conservatiever zijn dan alle andere hoogopgeleiden. Ook zouden zij meer dan andere last hebben van een monocausaal wereldbeeld. In hun ogen kunnen schijnbaar complexe problemen vaak opgelost worden met een simpele ingreep, of een simpel recept, hetgeen hen vatbaar zou kunnen maken voor fundamentalisme.

Marcel Hulspas, ‘Beter onderwijs in Midden-Oosten geeft meer terroristen’


[x]#12366 fan woensdag 23 maart 2016 @ 12:03:33


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden