Teletrapper
Te fietsen | week 24

De teletrapper is terug! Mijn grote favoriet. Het eerste fitnesstoestel voor mensen die werkelijk te lui zijn om van de bank af te komen, werd zelfs helemaal aangepast aan deze tijd.

Want, in plaats van in je eentje zinloos trapbewegingen te maken, stelt de ingebouwde technologie je voortaan in staat tegen anderen met een zelfde traptoestel te racen. Online. Of om persoonlijke records te vestigen. Bergop.

Nog steeds zonder van je stoel af te hoeven komen.

De nieuwste versie van de teletrapper heet ‘Cycli’, en is een Kickstarter-project — wat zo veel betekent als dat er éen of twee werkende prototypes van bestaan, en de makers nu geld hopen te krijgen van belangstellenden om het apparaat in serie te kunnen produceren.

En, toegegeven, de mensen achter Cycli hebben hun streefbedrag vlot al ruimschoots gehaald.

Ik moest alleen wel lachen om het promofilmpje, waarin éen beweerde zeven jaar met het idee bezig te zijn geweest.

Alsof de teletrapper niet al heel lang bestaat. Alsof het telkens weer verdwijnen van de teletrapper niet ook bewijst dat de mensheid er toch niet echt op zit te wachten.

Kickstarter doet dat natuurlijk vaker. Dit platform voor ‘crowdfunding’ belooft innovatie, maar ondertussen zijn veel van de vindingen die om geld zoeken vrij minieme variaties op iets dat er al was. Te vaak is de vernieuwing enkel dat het product internettoegang toevoegt aan iets dat voorheen heel goed zonder internet kon.

En het lijkt me ook nogal wat gezonder om het fietsen buiten tot een dagelijkse routine te maken. Gewoon om je van A naar B te verplaatsen. Kom je nog eens in de frisse lucht, bijvoorbeeld.


[x]#12494 fan donderdag 16 juni 2016 @ 11:37:48