Oktober
Te fietsen | week 40

De wegen door de bossen dreigen alweer onbegaanbaar te worden voor even. De eerste bladeren vallen. Combineer dat met een regenbui af en toe, en menig recreatief fietspad krijgt plekken die glad zijn als snot van de bladrot.

Is er deze weken bovendien steeds een half uur minder daglicht dan een week eerder. De zon gaat vanavond onder om even na zevenen.

Oktober is ook de maand dat de zomertijd ophoudt, natuurlijk.

Toch, zolang de temperatuur nog met twee cijfers geschreven kan worden, klaag ik niet. En op slecht weer kun je je kleden.

Al miste ik de harde wind geen tel vorige maand.

September 2016 was om het stabiele weer en de vele zon verreweg de beste fietsmaand dit jaar. En dan kan ik nu optimistisch doen, en daaraan toevoegen: tot nu toe. Alleen lijkt het me onwaarschijnlijk dat het laatste kwartaal nog beter doet.

Alleen al de vanzelfsprekendheid die er nog even was om in korte broek buiten te zijn, of geen benauwde schoenen aan te hoeven maar sandalen te dragen, en dat allemaal zonder die overdreven zomerhitte, maakte september erg fijn.

De nieuwe vanzelfsprekendheid wordt voorlopig weer dat ik regenspullen mee neem, licht op de fiets moet hebben, en spatborden. En dat ik niet vergeten moest om een hoofdlampje mee te nemen, om mijzelf bij te kunnen lichten als er pech onderweg is in het donker. Bij die dubbele pech…

Alleen al aan verplichte bagage moest er vanaf oktober zo veel meer mee op de fiets.


[x]#12643 fan maandag 3 oktober 2016 @ 12:29:12