De kunst van het winnen
Herman Chevrolet

[…] Zeker is dat de introductie van mobiele communicatie nogal wat versjteerd heeft voor mij bij het kijken naar de koers op TV; omdat ploegleiders daarmee vanuit hun auto’s de wedstrijd kunnen controleren; door hun renners aan te sturen alsof het robotjes zijn.

Rondes als de Tour de France volg ik daarom amper meer; omdat daarin te vaak éen ploeg alles domineert, en iedereen koerst om allereerst niet te verliezen, waardoor er geen etappe nog spannend verloopt.

Professioneel wielrennen is mede om al dit een sport van verhalen — de uitslag hoeft niets over de race te zeggen — zodat er ook na een wedstrijd gauw eens na te praten valt over wat er nu echt allemaal gebeurd is. En die verhalen zijn dan ook nog eens op verschillende manieren te vertellen.

Herman Chevrolet zette daartoe voor De kunst van het winnen een gimmick in. Hij ziet in koersen de ploegleiders nogal elementaire fouten maken, in hun blinde wil om te winnen. Bovendien is wielrennen vanouds een professionele sport. Chevrolet legt daarom aan de wielerploegen voor om eerlijkheid voortaan te vergeten. […]

boeklog 13 i 2017


[x]#12922 fan vrijdag 13 januari 2017 @ 13:31:26

besibbe op eamelje.net [de nijste 10, maksimaal]:

 • De filosofie van de heuvel  Ilja Leonard Pfeijffer & Gelya Bogatishcheva02/2017
 • Gewenning  Te fietsen | week 0402/2017
 • Vaste voet  Te fietsen | week 0301/2017
 • Doel  Te fietsen | week 0201/2017
 • Statussymbool  Te fietsen | week 0201/2017
 • Oud staal 5  Te fietsen | week 0101/2017
 • Voornemens  Te fietsen | week 0101/2017

 • © eamelje.net 2001-2017. Alle rechten voorbehouden

  eamelje sels

  XHTML: In bytsje HTML is tastien: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>