April
Te fietsen | week 15

Zoals er elk voorjaar een rokjesdag schijnt te zijn, komt er ook altijd een dag waarop ineens de meeste hardfietsers met blote benen rond gaan rijden. Alsof ze dit dan onderling hebben afgesproken.

Voor mijzelf moet de dag der grote ontbloting nog aanbreken in 2017. Al had ik afgelopen zondag niet per se in lange broek hoeven te fietsen.

Dat ik met sandalen aan reed voelde overigens al gewaagd genoeg. Zo heel warm was het zondagochtend niet — echt aangenaam werd het pas in de middag.

En er stond niet zo veel wind. Wat altijd scheelt.

Deze week alleen kunnen ’s ochtends de handschoenen er wel weer bij aan op de fiets. April doet wat die wil. Al ben ik nu het koude weer nog niet ontwend. Dus kost het geen moeite om me daar weer op aan te kleden.

Eén mooie dag tussendoor is ook prettig; als verwijzing van hoe het later in het jaar kan worden. Eén keer koud weer in een reeks mooie dagen lijkt me veel moeilijker te hanteren.

Uiteindelijk blijven we afstammelingen van subtropische savannebewoners. Met wat zon erbij en hogere temperaturen scharniert het hele lijf daarom als vanzelf een heel stuk soepeler. Inspanningen vallen daardoor lichter. Scheelt het voor de snelheid bij het fietsen ook dat er geen buitenlaag aan kleding is die klappert als een remparachute.

Maar voor wie het fietsen ziet als buitenspelen, moeten de mooie maanden nog komen.


[x]#13066 fan dinsdag 11 april 2017 @ 11:09:52