Mei
Te fietsen | week 18

De handschoenen moesten er weer bij aan op de fiets een paar dagen terug. Koningsdag 2017 was koud. En goed, dan weet ik best dat er in mei nog een paar dagen zijn die tezamen de IJsheiligen heten, om aan te geven dat nachtvorst echt niet zeldzaam is in deze tijd van het jaar. Toch ben ik nu al even toe aan lente.

Nog anderhalve maand, en het is alweer de langste dag van het jaar ook…

En natuurlijk lukt het me best om me te kleden tegen de kou — door handschoenen aan te trekken desnoods. Alleen speelt nu dus al ruim een half jaar dat ik altijd moet nadenken over wat er allemaal aan moet, of niet. Dat ik niet gewoon even naar buiten kan lopen, zonder dat dit meteen een hele expeditie wordt.

Eens niet hoeven te zeuren over het weer; dat zou wat zijn.

Vorig jaar oktober had ik een excellente fietsconditie, en daar hoopte ik deze winter iets van over te kunnen houden. Zonder daar dan extra moeite voor te gaan doen, overigens. Dus mislukte die wens. Vanzelfsprekend. Al hoef ik nu ook weer niet helemaal van nul te herbeginnen als het fietsjaar echt van start kan gaan. Er is geen enkel pijntje als ik even wat langer dan normaal op een fiets zit. Hoogstens is de vermoeidheid bij thuiskomst misschien dieper dan na een pretritje in volle zomer.

Wel lukt het me van jaar tot jaar beter om vlot tegen de wind in te fietsen — wat toch ook wel ergens een maat voor moet zijn.


[x]#13097 fan maandag 1 mei 2017 @ 12:49:56

besibbe op eamelje.net [de nijste 10, maksimaal]:

 • Mijn rondje iii  Te fietsen | week 2606/2017
 • Een lange weg naar Tipperary  Ben Borgart06/2017
 • Mijn rondje ii  Te fietsen | week 2506/2017
 • Amerikanen fietsen niet…  Gijs van Middelkoop06/2017
 • Mijn rondje  Cramer & Hodselmans06/2017
 • Juni  Te fietsen | week 2406/2017
 • Bandenknecht  Te fietsen | week 2306/2017
 • Avondrood  Te fietsen | week 2205/2017
 • God of Duivel  Peter Winnen05/2017
 • Blote benen  Te fietsen | week 2105/2017

 • © eamelje.net 2001-2017. Alle rechten voorbehouden

  eamelje sels

  XHTML: In bytsje HTML is tastien: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>