Citaat van de dag | 0821

Autobezitters dragen wegenbelasting en brandstofaccijns af. Ze beschouwen dat als een betaling voor een dienst en als die niet aan de verwachtingen voldoet, komen ze in het verweer. Al bij een paar minuten vertraging is het de schuld van de overheid en moet het probleem met belastinggeld worden opgelost. Als dat zo is, dan moet die overheid zorgen dat iedereen zich gemakkelijk kan verplaatsen, niet alleen de automobilist. De staat trekt nu miljarden uit voor een groep die met gemak het land doorkruist en dus niks tekortkomt. De mensen zonder auto worden vergeten. Automobilisten zijn een verwend volkje. Trein- en busgebruikers zijn gewend voor elk beetje extra service te betalen. Maar voor de autobezitter legt de gemeente gratis een parkeerplaats aan voor je huis, de werkgever regelt een plek bij het kantoor.

Karel Martens, in: ‘Hoezo fileprobleem? Files zijn helemaal geen probleem!’


[x]#13247 fan maandag 21 augustus 2017 @ 12:17:26


© eamelje.net 2001-2018. Alle rechten voorbehouden