Zen and the Art of Motorcycle Maintenance | Part II
Robert M. Pirsig

De roman las vlot door, tot nu toe. Alleen weet ik ook dat nogal wat lezers problemen kregen met het derde en vierde deel van het boek.

De metgezellen van de hoofdpersoon zijn dan namelijk uit het boek verdwenen. Hun vakantie is teneinde. Terwijl de hoofdpersoon wel verder trekt, met zijn zoon achterop. En de boektekst ongetwijfeld meer zal brengen van wat in het tweede deel al aangekondigd werd. Pirsig’s zoektocht naar de het antwoord opde vraag wat kwaliteit precies is.

Want, weliswaar eindigt Part II met de quote die mijn nieuwsgierigheid naar de roman levend bleef houden. En ook heeft de hoofdpersoon dan al wat ideeën geïntroduceerd over zijn ‘Kerk van de rede’. Net als dat duidelijk werd dat hij gek is geworden van het voortdurend gefixeerd blijven over dit onderwerp. Heel extreem of moeilijk leesbaar was het allemaal nog niet.

Wel bleef ik het gevoel houden tot nu toe enkel nog inleiding gelezen te hebben.


[x]#13294 fan zondag 17 september 2017 @ 23:23:23