Citaat van de dag | 1003

„We leven in verwarrende tijden. Ik denk dat iedereen in Europa voelt dat de veiligheid eraf is. Harder voor jezelf óf harder voor een ander: dat is de keuze op dit moment.”

Anders dan vaak wordt gedacht, zegt Februari, heeft onze verwarring niet met vervlakking door social media te maken. Twitter, Facebook en Instagram zijn niet meer dan „de ballenbak van het internet”. „Er raast een ongekende revolutie op ons af. Deskundigen vergelijken de digitalisering met asbest: zij verspreidt zich op mysterieuze wijze en bijt zich overal in vast. Het zou prettig zijn voor de democratie als wij zouden meekijken en nadenken over wat er gebeurt. Want let wel: het gaat veel verder dan kinderen die alleen nog maar swipen. Het gaat over bedrijven en overheden die gegevens over mensen verzamelen en hen de toegang tot diensten ontzeggen.”

Maxim Februari, in: ‘Het leven is niet goudomrand’


[x]#13329 fan dinsdag 3 oktober 2017 @ 15:30:44