November
Te fietsen | week 44

November leek me altijd de Noorwegen van het jaar, zo schreef Emily Dickinson ooit. Niet in een gedicht helaas, zodat er geen even memorabele zinnen volgden op die ene intrigerende mededeling.

Noorwegen was nogal een ander land in haar tijd — te arm en schraal om alle inwoners goed te voeden; zodat iedereen die er niet de oudste zoon was emigratie overwoog.

En ik moest deze week nogal eens denken aan november, en de korte dagen van het moment in Noorwegen, omdat met de overgang van zomertijd naar wintertijd ook meteen de temperaturen zakten naar de enkele cijfers.

De harde wind van vorig weekend was ook al zo bijtend schril geweest.

Want weliswaar bestaat er geen slecht weer, alleen slechte kleding, toch dwingt november me dus ineens weer om elke keer voor ik naar buiten stap na te denken over mijn kledingkeuzes op de fiets. Wat moet ik aan? En wat er moet er daarom misschien mee?

Te koud gekleed gaan, levert lijden op. Te warm is alleen ook niet goed, want dat laat me zweten; wat me daarop, op een ander moment, nog weer extra koud kan maken.

Toegegeven, als ik heel langzaam zou fietsen, of enkel in de stad bleef, dan maakte mijn kledingkeuze niet uit. Dan kon ik volstaan met een enkele heel zware, wind- en waterdichte jas. Zulke jassen zitten alleen niet heel lekker bij het fietsen.

Ik wil zo min mogelijk aan als kan. Maar ook niet minder.


[x]#13419 fan zaterdag 4 november 2017 @ 17:40:41