Opruiming
Overwegingen | week 10

Dat een auto op het Wad daar weg moet worden gehaald, is nog wel te begrijpen. Er zit olie en benzine in zo’n ding. En de Waddenzee is een natuurgebied.

Wonderlijk overigens dat Stan [19] meende dat hij op het strand aan het rijden was toen hij bij Sint Jabik bij eb de Waddenzee op ging. Daar moet je misschien een Brabander voor zijn.

Dat zijn auto niet al meteen vastliep in het slik, kwam doordat het al een week aardig gevroren had. De vorst zat in de grond.

Dus werkte Murphy’s Law pas toen er aan twee voorwaarden was voldaan: Man kende de omgeving niet, en de omgeving had voor éen keer andere eigenschappen dan normaal, waardoor de stunt niet meteen al strandde.

Maar van de week had ik het vaker over de gruwelijke opruimlust van de Nederlanders. Teken waarschijnlijk dat dit land ontiegelijk rijk is; als het geld uitgeven wil.

Zo bestaan mijn kleuterschool noch mijn lagere school al enige tijd niet meer, behalve dan in de herinnering. En voor mijn zus bestaat er fysiek zelfs geen enkele onderwijsinstelling meer waar ze ooit zo veel jaren van haar leven heeft doorgebracht.

Wat diploma’s zijn daarmee nog het enige tastbare bewijs dat die scholen ooit hebben bestaan. Want ja, die gebouwen dateerden allemaal van na de oorlog, en zouden nooit tot monument worden uitgeroepen. Dat kon allemaal wel weg. Opdat er andere goedkope bouw voor in de plaats kon komen, wel met isolatie deze keer, of wat de nieuwe eisen ook maar waren.


[x]#13855 fan zondag 11 maart 2018 @ 11:59:11