Juni
Te fietsen | week 26

Leuk en aardig die zelfopgelegde eis om telkens vast te leggen hoe het weer was in de afgelopen fietsmaand. Want als daar eigenlijk niets over op te merken is, houdt het snel op. Juni 2018 was warmer dan gemiddeld, en een stuk droger. Klaar.

Weliswaar begon de maand koud, en was er een winderige en natte inzinking van een paar dagen rond de zonnewende. Verder lag er alleen telkens weer een hogedrukgebied in de buurt dat nieuwe stabiliteit bracht.

En als het ’s nachts niet eens koud wordt, en je er verder geen tel over hoeft na te denken welke kleding het best is om aan te trekken, gezien de omstandigheden buiten, vraagt het weer amper aandacht.

Balkon en tuin zijn ook ineens gewoon een deel van het huis voor even. Deuren en ramen kunnen rustig tegen elkaar open blijven staan.

Mooi aan goed fietsweer is ook dat ik niet per se weg hoef. In het voorjaar, en al helemaal in de herfst, als mooie dagen zo zeldzaam zijn, bestaat er toch altijd een druk om even op de fiets te stappen, voor een eindje om, als het weer een keer mee zit. Desnoods om boodschappen te doen drie dorpen verderop. Alles om even niet langer binnen te hoeven zitten. Achter glas. Eruit ook om even vitamine D te tanken.

Maar nu ligt het simpel. Als ik vandaag niet fiets, dan morgen wel. Moeten is er niet bij. Mogen is het devies. En als vanzelf toch, rijgen de kilometers zich aaneen.


[x]#14274 fan vrijdag 29 juni 2018 @ 14:15:58