Vocht v
Te fietsen | week 27

Een bidonhouder voor op de fiets weegt niet zo veel. Tussen de 19 gram en hoogstens 60 gram. Je moet al in de categorie licht bezeten grammenjagers vallen om daar een probleem van te maken.

Toch heb ik er moeite mee om twee bidonhouders op mijn fietsen te monteren, in plaats van éen.

Zo vaak rijd ik geen tochten meer waarvoor een dubbele hoeveelheid vocht nodig is onderweg. Dat ik bij thuiskomst in de zomer toch gauw eens wat gedehydrateerd lijk te zijn, levert ook nooit problemen op. De gretigheid waarmee ik dan iets kouds drink uit de koelkast, zegt waarschijnlijk meer over mijn wens om af te koelen dan over hoe groot mijn dorst is.

Bovendien stap ik tijdens een fietstocht tegenwoordig dikwijls af om iets te drinken. Hetzij een blikje uit de zadeltas, of iets heets of juist heel kouds uit een thermosfles. Koffie met appelgebak ergens op een terras.

Twee bidonhouders hebben, betekent ook dat het me menens is met zo’n fiets. Dat ik daar zo fanatiek op rond rijd dat ik wel móet drinken zonder daarvoor te willen stoppen; want ophouden met fietsen voelt dan ineens als tijdsverlies.

Is er ook nog het probleem dat de meeste van mijn fietsen haast veertig jaar oud zijn. Indertijd werd alles nog aan het frame geklemd met losse glimmende klemmen, van kabels tot en met bidonhouders aan toe, en was het al heel luxe als de fabrikant het mogelijk had gemaakt om tenminste éen houder gewoon direct aan de fiets vast te schroeven.

En toch heb ik mijn favoriete reisfiets nu van een tweede bidonhouder voorzien.

Eindelijk klemmen gevonden die niet er niet al te lelijk uitzien. Eindelijk lijkt het ding daarmee ook een fiets voor lange afstanden.

eerder:
Doorweekt
Drinken
Vocht
Vocht II


[x]#14283 fan dinsdag 3 juli 2018 @ 14:36:00