Citaat van de dag | 1029

De Telegraaf lijkt een actiekrant, met Duk voorop, bovenop de barricades. Maar ook andere kranten doen mee en lijken soms meer onderdeel van de amusementsindustrie dan een waakhond van de democratie. Fatsoenlijke media worden gegijzeld door de populisten. Onsamenhangende flauwekul vol onjuistheden krijgt ruim baan op de opiniepagina’s want flauwekul gaat sneller ‘viral’ dan de waarheid. Door die scoringsdrift staat de kwaliteit van de journalistiek onder druk. En wat ook opvalt: iedereen wordt tegenwoordig journalist genoemd, ook al zijn het gewoon mensen met meningen. Dit soort misbruik van het vak lijkt me funest. Het is een glijdende schaal. […]

Anonieme ex-journalist van Trouw (naam bij de redactie bekend), in:
‘De verrechtsing van de media’


[x]#14629 fan maandag 29 oktober 2018 @ 12:59:11


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden