Omzien
Te fietsen | week 50

YouTube maakte me tot fietsenmaker, zo heb ik hier weleens beweerd. Alleen is dat toch niet het hele verhaal. Al die video’s online hielpen ook enkel als er een eenduidig probleem bestond, waarvan me nog niet helemaal duidelijk was wat de beste manier kon zijn om dat op te lossen.

Zulke video’s zijn enkel antwoorden, die niet eerder nut krijgen dan wanneer ze precies passen bij een vraag die je hebt.

Alleen zijn lang niet alle vragen over fietsen met video’s te beantwoorden.

Soms leent taal zich daar aanzienlijk beter voor. Ook als er daarbij iets beschreven moest worden waar je eigenlijk de precieze woorden niet voor hebt.

Dus zou ik eigenlijk ook telkens de vele fora voor fietsers online moeten roemen, die me wijzer hebben gemaakt. Helemaal nu ik zulke forums eigenlijk nog amper bezoek. Blijkbaar is me nauwelijks iets nieuws meer te vertellen op fietsgebied — wat overigens niet goed zou zijn. Blijkbaar ging het me daar altijd meer om de nuttige informatie, dan om de contacten, en het tijdverdrijf, die voor zo velen juist de aantrekkingskracht van zulke sociale media zijn.

Toch, zelden zo weinig op fora gelezen als in 2018. Er kunnen weken voorbij gaan voor ik zo’n oud vertrouwd adres online bezoek.

Het enige dat wel bleef, is het kijken naar plaatjes van mooie fietsen overal. De porno. Waarbij mijn voorkeur sterk uit gaat naar variaties op de klassieke stalen randonneur, of de nuttige fietsen waarop forenzen elke dag weer het verkeer trotseren. Fietsen om het hele jaar op te rijden. In weer en wind. In de zon en bij duisternis. Fietsen waar je de wereld mee door zoudt kunnen gaan.


[x]#14809 fan maandag 17 december 2018 @ 15:23:29